קמין בטיחותי:
במידה והווסת אובלי - יש להוריד את מצורף הבטחון למטה למצב פתוח.
במידה וצורת הווסת מלבני - יש להרים את מצוף הבטחון למעלה למצב פתוח.
קמין הוא תא סגור ומחומם, הם בעלי וסתים לכמות חומר הבערה ורובם מותקנים לא בהכרח כמטרת חימום אלא כריהוט דקורטיבי
חברות קייטרינג נוהגות להשתמש בקמין לצורכי חימום פנימי שלו לשם בישול ושמירה על האוכל חם וטרי.
יש קמינים המותקנים לחימום החלל בו הם נימצאים, חשוב להקפיד על מס' כללי בטיחות חשובים לפני וכאשר מפעילים אותם.
(בזמן כיבוי קמין יש להרים מצוף בטחון למעלה או למטה).
10 כללי בטיחות קמינים:
1. יש לוודא שהתנור נידלק ולהחזיר את סליל הבערה ולסגור את החלון.
2. יש להדליק את התנור ב- 2-3 טיפות הנפט הראשונות ואסור להציף את התנור או להדליק בהצפת נפט, במידה ויש הצפה יש לספוג את הנפט בעזרת סמרטוט ולוודא שתא הבערה יבש.
3. בכל הדלקה ראשונה כשמדליקים את התנור יש להשאיר מעט את דלת התנור פתוחה ל- 2-3 דקות ואז לסגור את הדלת (פעולה זו מאפשרת אש יציבה יותר).
4. אסור להתיז מים על הזכוכית החמה
5. לפני כיבוי התנור יש להעביר את כפתור הדרגות למצב 0 ולהרים את מצוף הביטחון כלפי מעלה.
6. אין להניח על תנור בצבעי אמייל קומקום וכדומה.
7. יש לנקות את התנור ע"י מברשת יבשה בלבד כשהתנור כבוי.
8. יש למלא את מיכל הנפט כשברז המיכל סגור והתנור מכובה.
9. יש לדאוג שהמיכל יעמוד על מזטח בטון מתאים (לפני מילוי נפט)
10. יש להדליק תנור רק כשהוא קר
בניית אתרים Live Vision